Het is de week van het werkgeluk! En gelukkig zijn op het werk willen we allemaal, want daar brengen we tenslotte een groot deel van onze tijd door. Waarin onze collega’s hun dagelijkse werkgeluk vinden? Een aantal van hen vertelt het je hier.

Noa, milieukundig veldwerker HB Adviesbureau
“Als milieukundig veldwerker (junior) voer ik samen met collega’s bodemonderzoek uit. We zetten boringen, plaatsen peilbuizen en bemonsteren grond, bijvoorbeeld om het te onderzoeken op de aanwezigheid van verontreinigingen zoals olie en asbest. Ik werk nu ongeveer een half jaar voor HB Adviesbureau en ben deels nog in opleiding. Het is mijn eerste ‘grote mensenbaan’ na mijn HBO-studie archeologie. Kennis over bodem en bodemprocessen is dus in huis, maar dit is toch een heel andere kant. Ik kan mijn kennis hier verbreden. Het werk is leuk én leerzaam. Ik kom op allerlei plekken en we doen elke dag iets anders. Die afwisseling in locaties, werkzaamheden en de verbreding van mijn kennis, daar houd ik van. Je krijgt veel vrijheid om te leren. Als je zelf ondernemend bent en laat zien dat je wilt leren, stimuleren ze je om je te ontwikkelen.”