Charlotte vertelt…. Afstuderen bij GP Groot.


Mijn naam is Charlotte Maas. Ik ben 22 jaar en heb mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd op de afdeling P&O. Ik studeer Human Resource Management op Hogeschool Inholland in Haarlem.

In het tweede jaar van mijn studie heb ik al een meeloopstage gedaan bij GP Groot, waarbij ik echt meeliep op de afdeling en veel verschillende aspecten van het P&O vak heb leren kennen. Ik mocht mee met sollicitatiegesprekken, ondersteunde de P&O servicedesk met administratieve taken, nam de telefoon op en ondersteunde de HR manager. Heel divers dus!

Mijn afstudeerstage heb ik ook bij GP Groot kunnen uitvoeren. Samen met Esther Mentink (HR manager bij GP Groot) ben ik om tafel gaan zitten en zijn we op zoek gegaan naar een onderzoeksonderwerp. Na even sparren zijn we samen tot een leuk onderzoeksonderwerp gekomen. Ik mocht onderzoeken hoe GP Groot meer structuur kan aanbrengen in het te formaliseren opleidingsbeleid, rekening houdend met de organisatiedoelen. Opleiden en ontwikkelen is in deze tijd een heel relevant thema in bedrijven. Door gericht te focussen op de Ontwikkeling van medewerkers wordt bewerkstelligd dat zij meegroeien met de organisatie en inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt: duurzame inzetbaarheid.

Ik kreeg volledig de tijd om aan mijn afstudeerscriptie te werken en had intensieve begeleiding. Minimaal één keer per twee weken besprak ik samen met Esther de voortgang van mijn onderzoek en kreeg ik feedback. Wat ik zo leuk vind bij GP Groot is de prettige werksfeer. Het is een open en informele organisatie. Dat vind ik heel prettig werken. Wanneer je door de gangen loopt zegt iedereen je gedag, ongeacht of ze je kennen of niet. Ik voelde me er al heel snel op mijn plek en zou een stage bij GP Groot zeker aanbevelen.