Bas vertelt... ‘Tijdens loopbaan verschillende functies’


Mijn naam is Bas Ranzijn, 32 jaar en ik ben grondwerker bij GP Groot infra. Tien jaar alweer! Meteen na mijn eindstage van de MTS Civiele Techniek mocht ik hier blijven werken.

’s Morgens beginnen we met een bakkie en bespreken we de geplande werkzaamheden. Die variëren van proefsleuven maken en kolken plaatsen tot zandbedden aanbrengen en trottoirbanden uitzetten. En élke dag stuiten we weer op obstakels! Uitdagingen noemen we dat.

Wat ik vooral lekker vind aan mijn werk, is het buiten zijn. Ik kan het niet goed omschrijven; dat zit gewoon in je of niet. Natuurlijk is het vroeg opstaan, hard werken en soms hitte en kou trotseren. Maar er gebeurt altijd wat! Wij voelen ons hier als een vis in het water.

Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende functies gehad.  Na de start als grondwerker, werd ik ‘assistent’ uitvoerder, maar dat gaf mij te veel spanningen. Toen ik aangaf dat ik weer meer in de grond wilde werken, werd ik voorman. En tegenwoordig heb ik er weer een titel bij: leermeester. Ik help studenten dit vak te leren. Super!

Ik zit hier dus helemaal op mijn plek. Dat komt mede doordat er naar je wordt geluisterd. Ik zeg altijd maar: als jij goed bent voor GP Groot, is GP Groot goed voor jou.