Sollicitatieprocedure


Sollicitant Self Service
Vind snel alle informatie en communicatie rondom je sollicitatie terug via je eigen account.

Hoe werkt het?
1. Klik op de knop ‘Solliciteren’ (rechtsboven, staat bij iedere vacature vermeld)
2. V
ul je gegevens in op het formulier. Kies voor ‘verstuur’.
3. J
e ontvangt binnen 1 werkdag een e-mail met daarin de login gegevens voor
    je account.
4. Telkens als er een nieuw bericht in je account staat ontvang je van ons een e-mail.

Heb je vragen?
De collega's van de P&O servicedesk staan je graag te woord.

Selectieprocedure
Zien we in jouw CV en motivatie aanknopingspunten dan nodigen we je uit voor een selectiegesprek. Er kan een tweede gesprek plaatsvinden. In één van de gesprekken spreek je altijd met jouw toekomstige leidinggevende. Een assessment of persoonlijkheidstest kan deel uitmaken van de procedure. De selectieprocedure eindigt met een arbeidsvoorwaardengesprek. Ontstaat er na de gesprekken geen match dan neemt de recruiter of leidinggevende telefonisch contact met je op.

Methodiek
Er wordt in de gesprekken gebruik gemaakt van  de STAR-methode, een interviewtechniek die staat voor Situatie (wat speelde er), Taak (wat waren je taken), Actie (wat heb je gezegd of gedaan) en Resultaat (wat gebeurde er daarna).

Persoonlijkheidstest en assessment
Met een persoonlijkheidstest krijgen we inzicht in hoeverre jouw persoonlijke eigenschappen aansluiten bij de functie en onze organisatie. Het doel van een assessment is het in kaart brengen van jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten in relaties tot de functie. De uitkomst wordt altijd met je doorgesproken.

In portefeuille
Als je niet bent geselecteerd voor de functie kan jouw cv wel in portefeuille worden behouden, omdat er in de toekomst misschien een voor jou passende functie is.
Hiervoor vragen wij vooraf toestemming.