Over GP Groot


GP Groot onderscheidt zich al sinds 1917 door dynamisch ondernemerschap. Dit betekent dat wij initiatieven nemen en kansen grijpen waar we ze zien. Dit heeft ons gebracht tot waar we nu zijn: een veelzijdige, gezonde onderneming die met meer dan 700 toegewijde mensen actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering.


Winnaar Ondernemingsverkiezingen Noord-Holland 2016
Op woensdag 25 mei 2016 werd GP Groot tijdens de 10e editie van de Ondernemingsverkiezingen Noord-Holland (OVNH) gekozen tot trotse winnaar in de categorie Grootbedrijf. Algemeen directeur, Marcel Wester en directeur inzameling en recycling, Wim Horeman, ontvingen de prijs uit handen van Ariane Joustra, jurylid OVNH. Namens de jury sprak zij vol lof over GP Groot. Joustra: “GP Groot levert een indrukwekkende bijdrage aan de oplossing van ons afvalprobleem. Op basis van hun missie ‘van afval naar grondstoffen en energie’ zorgen zij ervoor dat steeds meer afvalstromen als nieuwe grondstof kunnen worden hergebruikt.
Dat spreekt zeer tot de verbeelding.” 
Een prachtige video-compilatie van de avond ziet u hier

Gezond werken en leven
De GP Groot groep stelt veel in het werk om een gezonde, veilige en plezierige werkomgeving na te streven voor
haar medewerkers. Zo is er aandacht voor de individuele medewerker, is een aanzienlijk budget beschikbaar voor opleiding en training, staat veilig werken centraal en worden vele activiteiten opgezet om met elkaar het werkplezier er in te houden. Om naast dit alles met elkaar nog bewuster om te gaan met de verschillende aspecten van gezond werken én leven legt de GP Groot groep het accent op GEZONDHEIDSBELEID.


Sport
Maar ook sporten staat bij GP Groot hoog in het vaandel. Samen met MTB Noordwest heeft GP Groot al 3x de GP Groot reCYCLE georganisserd. De hoogste berg van Alkmaar op de verwerkingslocatie van GP Groot is op die dag wederom de ‘kuitenbijter’ bij een van de meest unieke MTB evenementen van Nederland. Het deelnemersaantal groeide de afgelopen edities gestaag.
Voordelen voor medewerkers
Medewerkers van GP Groot genieten bovendien van veel voordelen.

  • Bedrijfsfitness abonnement    

  • Fietsplan

  • Huishoudboekje AFAS     

  • GP Sportkleding     

  • GP Tankpas

  • Korting op verzekeringen

  • Vodafone voor friends & family

  • Werkfruit: gehele jaar gratis fruit

  • Gratis online trainingen van Goodhabitz