Arthur, grondwerker

“Het geeft voldoening als je met zijn allen een project afrond en de buurtbewoners dik tevreden zijn”

In 2024 werkt Arthur 30 jaar bij GP Groot infrarealisatie. Als grondwerker heeft hij in die jaren van alles meegemaakt; van grondsaneringen door vervuilende olietanks, tot de digitale ontwikkeling van technische tekeningen.

In 1994 begon Arthur als grondwerker bij – destijds – de afdeling milieutechniek. “Bij oude huizen moest de olietank uit de grond worden gehaald en de grond daarna gesaneerd worden. Dat kom je nu natuurlijk niet meer tegen. Ik werk momenteel voor de grond-, weg- en waterbouw, waar ik voornamelijk rioolwerk doe. De projecten variëren van nieuw aan te leggen riolering bij nieuwbouwplannen tot het renoveren van bestaande riolering. Ik houd ervan om fysiek bezig te zijn en in de buitenlucht te werken, je hoeft mij niet binnen op kantoor te zetten. Steeds weer op een andere locatie werken geeft mij een bepaalde vrijheid. Regelmatig is er een spoedje of gebeuren er onverwachte dingen, dan ben ik ineens weer ergens anders in de regio aan het werk. Ook de verandering in techniek is interessant om mee te maken; vroeger schreven we alles met de hand op een briefje, nu komen alle metingen direct in een digitale tekening. Ook het materieel wordt steeds moderner, we hebben echt mooie kranen en shovels die op duurzame energie rijden. Dat zijn toch leuke dingen om mee te maken.”

Arthur

“Ik werk momenteel voor de grond-, weg- en waterbouw, waar ik voornamelijk rioolwerk doe. De projecten variëren van nieuw aan te leggen riolering bij nieuwbouwplannen tot het renoveren van bestaande riolering. Ik houd ervan om fysiek bezig te zijn en in de buitenlucht te werken.”

Arthur, grondwerker bij GP Groot infrarealisatie

Arthur, grondwerker bij GP Groot infrarealisatie

“Soms werk je in een vast team en dan weer met anderen, van jong tot oud, dan hoor je weer eens wat anders. Samen met een leuk team bouwen we aan een mooi eindresultaat. En als de bewoners dan ook nog eens heel blij zijn met ons werk en ons complimentjes geven, geeft dat veel voldoening.”

“GP Groot is na 29 jaar nog steeds een hele fijne werkgever. Er wordt een hoop georganiseerd; van Sinterklaasfeesten voor de kinderen van de medewerkers, tot een eindejaar bijeenkomst. Ik ben ook lid van de personeelsvereniging en het is mooi om te zien dat overal aan wordt gedacht. Van leuke optredens tot halal eten. Het is een heel divers bedrijf met mogelijkheden om een switch te maken naar een andere bedrijfstak. En de arbeidsvoorwaarden zijn gewoon goed, ik denk dat dat ook een reden is dat mensen graag bij ons werken. Ik zit hier goed!”

Ook bij ons werken?